مهاجرت داروسازان به کانادا در حال حاضر یکی از موضوعات پربازدید و پر تقاضا برای متخصصین این زمینه است. ایرانیان زیادی هر سال کشور کانادا را به من منظور کار و زندگی انتخاب می کنند. اما چالش کار در کانادا برای کادر درمان و رشته های زیر شاخه ی پزشکی همیشه وجود داشته است. در این بین رشته های داروسازی تا حدودی شرایط بهتری برای مهاجرت و کار در کانادا دارند. تحقیقاتی در سال 2020 انجام شده است. این تحقیقات نشان می دهند که 27 درصد داروسازان ایرانی کانادا را مکانی برای ادامه کار خود انتخاب کرده اند.

مهاجرت داروسازان به کانادا

مهاجرت داروسازان به کانادا

بیشتر افرادی که به فکر مهاجرت به کانادا هستند قطعا از روش های نتیجه بخش و کاربردی استفاده می کنند. برای داروسازان دو برنامه اکسپرس انتری کانادا و برنامه نامزد استانی کانادا پرکاربردترین روش ها هستند. البته شما می توانید بخشی از تحصیل خود را در دانشگاه های برتر این کشور ادامه دهید. بعد از فارغ التحصیلی وارد بازار کار در این کشور شوید. در این مقاله سعی داریم تا با تمام شرایط و روش های مهاجرت افراد داروساز به کانادا آشنا شویم.

نگاهی کلی به مهاجرت داروسازان به کانادا

مهاجرت داروسازان به کانادا یک عمل نشدنی و غیرممکن نیست. رشته داروسازی در کشور کانادا یک رشته پر تقاضا است و بازار شغلی خوبی دارد. از این رو بیشتر فارغ التحصیلان رشته داروسازی در کانادا بلافاصله بعد از تحصیل در داروخانه ها مشغول به کار می شوند. اما ممکن است فرد داروساز مدرک خود را از دانشگاه های خارج از کشور کانادا دریافت کرده باشد. اگر بخواهد در این کشور کار خود را ادامه دهد شرایط فرق می کند و باید یک سری مراحل مهم طی را طی کند.

در خصوص مهاجرت داروسازان به کانادا باید گفت هر فرد داروسازی برای اینکه در کانادا اجازه فعالیت داشته باشد باید دارای 4 مدرک مهم باشد. مدارکی از قبیل:

  • لیسانس علوم پایه
  • لیسانس داروسازی
  • داشتن مدرک 1 سال کارآموزی در موسسات مورد تایید دولت کانادا
  • قبولی در آزمون بورد سراسری کانادا

متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق مدرک داروسازی، در صورتی که مدرک خود را از دانشگاه های معتبر خارج از کشور کانادا دریافت کرده باشند باید مدارک داروسازی را در کانادا معادلسازی کنند. اما معادل سازی تنها کافی نیست و مهاجران به مدارک مورد نیاز زبان انگلیسی و یا زبان فرانسه هم نیاز دارند. برای معادل سازی مدارک، خود فرد باید در محل حضور داشته باشد. متقاضیانی که دارای مدرک بالاتر مانند دکتری حرفه ای و یا بالاتر هستند شانس موفقیت بیشتر در اقامت این کشور دارند. بعد از معادل سازی و دریافت مجوز کار ازکشور کانادا فرد می تواند در این کشور داروخانه هم تاسیس کند و یا در داروخانه ها و در بخش های و پست های مختلفی مشغول به کار شود.

نگاهی کلی به داروسازی در کانادا

داروسازی در کانادا

داروسازی در کانادا

چرا مهاجرت داروسازان به کانادا نسبت به سایر رشته های زیر مجموعه پزشکی بیشتر است؟ در لیست نیازمندی های مشاغل کانادا رشته داروسازی نسبت به سایر زیر شاخه های علوم پزشکی و کادر درمان از تقاضای بیشتر برخوردار است. تنها ارگانی که در کشور کانادا مسئول تنظیم مقررات حرفه ای مربوط به کار داروسازان و همچنین صدور مجوزهای شغل داروسازی در کانادا را بر عهده دارد، سازمان National Association of Pharmacy Regulatory Authorities است که به اختصار “NAPRA” خوانده می شود. به طور کلی رشته های علوم پزشکی به هم مرتبط هستند و اگر در یک کشور به نیروهای کار پزشک یا پرستار نیاز باشد به داروساز هم نیاز است. در طبقه بندی مشاغل کانادا داروسازی دارای NOC ۳۱۳۱ است.

تمام ایالت های کانادا قوانین ثابت و مشخصی در خصوص پذیرش مهاجرین رشته داروسازی ندارند و هر ایالتی یک قوانین مجزا را وضع کرده است. از این رو برای مهاجرت داروسازان به کانادا باید ابتدا استان و ایالت مورد نظر تعیین شود و سپس در مورد شرایط و قوانین مربوط به آن ایالت اطلاعات دقیق جمع آوری شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه ها می توانید به موسسات مهاجرتی معتبر مراجعه کنید و از آن ها مشاوره دریافت کنید.

روش‌های رایج و پرکاربرد مهاجرت داروسازان به کانادا

روش‌های مهاجرت داروسازان به کانادا این امکان را بیشتر داروسازان فراهم کرده است. یکی از روش های رایج مهاجرت داروسازان به کانادا تحصیل در رشته داروسازی در کشور کانادا است. برای تحصیل در این رشته باید تحصیلات کافی، شرایط سنی لازم و مدارک زبان را داشته باشید. در چنین شرایطی بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه های کانادا می توانید مشغول به کار شوید و اقامت این کشور را دریافت کنید.

یکی دیگر از روش های مهاجرت داروسازان به کانادا از طریق برنامه اکسپرس انتری کانادا یا برنامه نامزد استانی کانادا است. برای نامزد شدن در این برنامه باید شرایط سنی لازم را داشته باشید. این برنامه ها را دولت کانادا برای جبران کمبود نیروی متخصص در آن ایالت انجام می دهد. فرد متقاضی بر اساس یک سیستم امتیازبندی با توجه به شرایط سنی، میزان تحصیلات، سابقه کار و … از بین سایر متقاضیان انتخاب می شود و اقامت دائم را دریافت می کند.

امتیاز بندی برنامه های مهاجرت نیروی متخصص به کانادا دارای دو مرحله است. متقاضی بایستی در مرحله اول از بین 100 امتیاز حداقل 67 امتیاز را با توجه به میزان تحصیلات، سن و سطح زبان دریافت کند. به طور کلی برای مهاجرت به کانادا سه برنامه اکسپرس انتری، برنامه نامزد استانی ایالت مانیتوبا و برنامه نامزد استانی ایالت بریتیش کلمبیا وجود دارد.

شرایط مهاجرت داروسازان به کانادا

شرایط مهاجرت داروسازان به کانادا

شرایط مهاجرت داروسازان به کانادا

قطعا تا اینجا فهمیده اید که برای مهاجرت داروسازان به کانادا لازم است که یک سری شرایط فراهم باشد. هر کسی که تنها یک مدرک دانشگاهی داشته باشد نمی تواند در کانادا اقامت دائم دریافت کند. درست است که مدرک دانشگاهی یکی از اصلی ترین شرایط مهاجرت است اما در کنار آن باید حتما سایر شرایط لازم را داشته باشید. اگر در این کشور تحصیل کرده باشید مدارک دانشگاهی شما مستقیما با شرایطی پذیرفته می شود. اما برای فارغ التحصیلان خارج از کشور کانادا، بایستی در استان مورد تقاضای مهاجرت مدارک تحصیلی بررسی و ارزیابی شود. به طور کلی حداقل شرایط لازم برای مهاجرت داروسازان به کشور کانادا داشتن حداقل لیسانس داروسازی، داشتن سابقه کاری رسمی به مدت دو سال، گذراندن آزمون بورد ملی داروسازی کانادا “PEBC” به جز کبک، گذراندن دوره یکساله کارآموزی کانادا و تسلط کافی به زبان فرانسه یا زبان انگلیسی است.

شغل های مرتبط با رشته داروسازی در کانادا

شغل های مرتبط با رشته داروسازی در کانادا

شغل های مرتبط با رشته داروسازی در کانادا

مهاجرت داروسازان به کانادا تنها محدود به شغل داروسازی یا فعالیت در داروخانه و یا تاسیس داروخانه نیست. از آنجا که رشته داروسازی در طبقه‌بندی مشاغل کانادا از NOC ۳۱۳۱ برخوردار است. در نتیجه مشاغل دیگری با این رشته مرتبط هستند و فرد میتواند برای فعالیت خود یکی از آن ها را برگزیند. این مشاغل مرتبط با رشته داروسازی شامل موارد زیر هستند:

  • داروساز بالینی (clinical pharmacist)
  • سرپرست بخش داروسازی بیمارستان (dispensary department supervisor – hospital)
  • داروساز صنعتی (industrial pharmacist)
  • داروساز (pharmacist)
  • داروساز ثبت شده ایالتی (registered pharmacist)
  • داروساز موسسه بهداشت و درمان (health care institution pharmacist)
  • داروساز تولیدی (druggist)
  • مشاور داروساز (pharmacist consultant)
  • داروساز اجتماعی (community pharmacist)
  • داروساز بیمارستان (hospital pharmacist)
  • داروساز تولیدی بیمارستان (hospital druggist)
  • کارآموز داروسازی (Pharmacy intern)
  • داروساز کارآموز (intern pharmacist)
  • داروشناس (drug information pharmacist)
  • داروساز خرده فروش (retail pharmacist)
  • تکنسین داروسازی و نسخه خوان

دریافت اقامت دائم با مهاجرت داروسازان به کانادا

اگر از طریق برنامه های مهاجرتی اکسپرس انتری و برنامه نامزد استانی امکان مهاجرت داروسازان به کانادا فراهم شود فرد متقاضی شرایط اقامت دائم در این کشور را دارد. اگر بتواند قوانین این کشور را رعایت کند و مالیات را به صورت منظم پرداخت نماید بعد از چند سال می تواند درخواست شهروندی و تابعیت را به اداره مهاجرت کانادا بدهد.

نحوه معادل سازی مدرک داروسازی در کانادا

نحوه معادل سازی مدرک داروسازی در کانادا

نحوه معادل سازی مدرک داروسازی در کانادا

برای مهاجرت داروسازان به کانادا، معادل سازی مدارک یکی از شرایط اصلی است. از آنجا که هر ایالتی در کانادا یک سری قوانین خاص خود را دارد در نتیجه فارغ التحصیلان باید بر اساس شرایط همان ایالت مدارک خود را معادل سازی کنند. اگر از طریق روش اکسپرس انتری بخواهید مهاجرت کنید باید مدارک دانشگاهی خود را ارزیابی و اعتبار نامه مدرک تحصیلی برای اکسپرس اینتری را از طریق Educational credential assessment (ECA) دریافت نمایید.

در استان کبک کانادا نیازی به معادل سازی مدارک از طریق سازمان PEBC نیست و باید فرد به صورت جداگانه از این سازمان نسبت به معادل سازی مدارک اقدام کند. تنها فارغ التحصیلانی ده دانشگاه برتر کانادا نیازی به معادل سازی مدارک ندارند. در معادلسازی ارزیابی مدارک انجام می شود این ارزیابی تا مدت 8 هفته انجام می شود و به مدت 5 سال اعتبار دارد. در ارزیابی به حداقل مدرک 4 ساله رشته داروسازی نیاز است که با ریز نمرات تایید شده توسط سفارت بر روی سامانه درج می شود. کاربرد نتایج ارزیابی مدارک در برنامه اکسپرس انتری و شرکت در امتحانات دریافت مجوز کار داروسازی در کانادا اهمیت دارد.

مراحل معادل سازی مدارک و دریافت مجوز کار داروسازی در کانادا

لازمه مهاجرت داروسازان به کانادا و دریافت مجوز کار، طی کردن مراحل معادل سازی است. مراحل معادل سازی و دریافت مجوز کار به شرح زیر است.

  • ارائه نمودن مدارک زبان انگلیسی یا زبان فرانسه
  • ارائه مدرک لیسانس رشته داروسازی
  • تایید کردن مدارک توسط سازمان PEBC و صدور اعتبارنامه
  • موفقیت در آزمون بورد ملی کانادا
  • طی کردن دوره یکساله کارورزی در مؤسسات مورد تأیید کشور کانادا
  • اخذ مجوز فعالیت در استان مورد تقاضا

مجوز‌های مورد نیاز برای شغل داروسازی در کانادا

مجوز‌های مورد نیاز برای شغل داروسازی در کانادا

مجوز‌های مورد نیاز برای شغل داروسازی در کانادا

برای مهاجرت داروسازان به کانادا و شروع به کار این افراد داشتن مجوز فعالیت ضروری است. در این کشور آزمون هایی جهت دریافت مجوز انجام می شود. یک داروساز باید امتحانات تعیین شده از طرف سازمان PEBC را با موفقیت طی کند. گذراندن دو امتحان ارزیابی داروساز و صلاحیت داروساز برای اخذ مجوز الزامی است.

آزمون ارزیابی داروساز (THE PHARMACIST EVALUATING EXAMINATION): این آزمون یک روزه و به صورت آنلاین برگزار می شود و هر داوطلب می تواند سه بار و در شرایطی 4 بار در این آزمون شرکت کند. در این آزمون از مواد امتحانی مختلف از قبیل علوم زیست شناسی پزشکی، علوم دارویی، داروسازی و چند منبع دیگر سوال طرح می شود. در سایت سازمان PEBC تمام شرایط آزمون و منابع آن به طور دقیق ذکر شده است.

آزمون صلاحیت داروساز (THE PHARMACIST QUALIFYING EXAMINATION): این آزمون در دو بخش انجام می شود. بخش MCQ به صورت سوالات چهار گزینه ای و با استفاده از کامپیوتر برگزار می شود و بخش OCCE به صورت امتحان بالینی کلینیکال است و به شبیه سازی داروسازی در موقعیت‌ها و سنجش برآورد وضعیت بیمار از جانب داروساز پرداخته می شود.

ابتدا فرد متقاضی باید بخش چهارگزینه ای یا MCQ را بگذراند و تا 3 سال زمان دارد تا با موفقیت بخش OSCE را طی کند. نکته ی مهمی که در این آزمون وجود دارد این است که در صورت مردود شدن متقاضی از بخش OSCE لازم است که دوباره بخش MCQ را با موفقیت بگذراند. زمانی که متقاضی آزمون ها را با موفقیت طی می کند باید در استان مورد تقاضای خود که شامل انتاریو، بریتیش کلمبیا یا آلبرتا دوره کارآموزی خود را طی کند.

متوسط درآمد داروسازان در کانادا چقدر است؟

یکی از از دلایلی که باعث محبوبیت مهاجرت داروسازان به کانادا شده است سطح درآمد این شغل و سطح رفاه و زندگی در این کشور است. میزان درآمد یک داروساز بسته به شغلی که دارد و اینکه در کدام استان یا ایالت اقامت دارد متفاوت است. به طور متوسط یک فرد داروساز 104.646 دلار کانادا درآمد دارد. حداقل حقوق دریافتی در ایالت های مختلف چیزی بین 54.112 تا 144.300 دلار است

مهاجرت داروسازان به کانادا و امکان تاسیس داروخانه

مهاجرت داروسازان به کانادا و امکان تاسیس داروخانه

مهاجرت داروسازان به کانادا و امکان تاسیس داروخانه

مهاجرت داروسازان به کانادا امکان تاسیس داروخانه را به آن ها می دهد. اما تاسیس داروخانه مستلزم رعایت شرایط و قوانین حاکم در کشور کانادا است. همانطور که گفته شده برای تنظیم استانداردها و قوانین مربوط به شغل داروسازی ارگان NAPRA وجود دارد. البته ارگان های تعیین مقررات تاسیس داروخانه در هر ایالت قوانین مخصوص به خود را دارند. به طور کلی برای اینکه بتوانید در این کشور داروخانه تاسیس کنید باید توسط سازمان PEBC تایید شوید.

سوالات متداول

ابتدایی ترین شرایط برای مهاجرت داروسازان به کانادا چیست؟

از شرایط اولیه مهاجرت داروسازان به کشور کانادا داشتن حداقل تحصیلات 4 ساله لیسانس در رشته داروسازی و دو سال سابقه کار است.

برای دریافت مجوز کار داروساز در کانادا باید آزمون ها را چگونه دریافت کرد؟

برای ثبت نام آزمون ها می توانید به آدرس candidate portal مراجعه کنید و به صورت آنلاین در آزمون ها ثبت نام کنید.

آیا با مهاجرت به کانادا امکان تاسیس داروخانه وجود دارد؟

بله برای متقاضیان رشته داروسازی امکان تاسیس داروخانه وجود دارد اما تا حد زیادی هزینه بر است.

آیا داشتن مدرک زبان برای دریافت مجوز کار داروسازی در کانادا الزامی است؟

خیر در زمان ثبت نام به مدرک زبان یا فرانسه نیاز نیست اما باید فرد برای شرکت در آزمون زبان انگلیسی با فرانسویی را بلد باشد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر با کارشناسان اوج آرام تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید